Zamieszczone przez voctawias
1,4 TSi 140 KM - znikający płyn chłodniczy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kylo76objętość oleju się nie zwiększała, "śmietany" na korku wlewu oleju też nie było
Zamieszczone przez _gregu_I tu pytanie, to musi być jakiś płyn dedykowany?OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Co do docierania to olej będzie gubił, a płyn chłodniczy to w fabryce leją na równo z MIN i ani mm więcej, więc jak się odpowietrzy układ do końca to wtedy trzeba dolać tak jak koledzy napisali raz a dobrze. Jeśli zaczyna regularnie ubywać płyn chłodniczy - to śwaidczy to o usterce, bo pł. chłodniczy pracuje w układzie zamkniętym i pod ciśnieniem więc się nie zużywa tak jak olej (nie ubywa go zgodnie z przbiegiem silnika) !Grand Scenic 2.0T Initiale 05'
Służbowe: Berlingo 1.6hdi 92 Selection 15'
Była 4 x Octavia: 04' O1 fl Elegance Combi ASV
08' O2 Elegance Combi BKC
11' O2 fl Elegance Combi CDAA
99' O1 SLX Combi AHF
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tokoloszfabryce leją na równo z MIN i ani mm więcej,O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
W aso przy przeglądzie zerowym dolewają płyny, jeżeli są na minimum lub poniżej.Octavia 3 1.4 Tsi Brąz Topaz Ambition+Amazing+Canton i inne dodatki.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=75869
http://www.youtube.com/channel/UCgYZicxNasAMuZs6oEIQvAA
Komentarz
-
-
A jak ja poprosiłem na pierwszym przeglądzie o uzupełnienie płynu to na rachunku dodano pozycję 1litr g12. Dolali 200ml i do tej pory w bagażniku pełna butelka jeździGrand Scenic 2.0T Initiale 05'
Służbowe: Berlingo 1.6hdi 92 Selection 15'
Była 4 x Octavia: 04' O1 fl Elegance Combi ASV
08' O2 Elegance Combi BKC
11' O2 fl Elegance Combi CDAA
99' O1 SLX Combi AHF
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ukukZamieszczone przez Misiek 5822Pierwsza wiadomość z serwisu - zdjęli głowicę, na jednej świecy drugiego cylindra ujawnili zastygły nagar z płynu chłodzącego w niewielkiej ilości. Będzie nowa uszczelka pod głowicą - póki co. Zobaczymy co dalej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ukukJednak jest to nowy silnik i takie przypadki daja troche do myslenia - czy to jednostkowy problem, jakas wada montazowa czy moze problem jest powszechniejszy.OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Narazie biore to jako jedostkowy przypadek i jeszcze ufam nowemu TSI.Bo nie sadze, zeby VAG pozwolil sobie na kolejna wpadke. Juz teraz czytajac rozne fora, widac ze rozeszla sie fama, ze VAG ma problemy z zaprojektowaniem bezawaryjnego silnika. Kolejny taki przypadek mogby byc baaaaaardzo kosztowny dla firmy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paderoCzy G12++ jest kompatybilny z G13?
Kolego jak dolejesz nawet litr różowego innej firmy płynu nic się nie stanie. Rozmawiałem z niejednym mechanikiem o tym. Nawet ze sprzedawcą cześci w aso skoda. Wszyscy mówili,że można lać np.: różowe borygo.[shadow=brown:b6f4bf92a3][/shadow:b6f4bf92a3][shadow=blue:b6f4bf92a3][/shadow:b6f4bf92a3]Już odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
-
Drugie info z serwisu. Głowica zdjęta i sprawdzona jest w porządku. Teraz czekają na kolejny ruch Skody Polska co mają dalej robić. Mówili coś o wyciąganiu tłoków. Ale tej decyzji serwis nie może sam podjąć i stąd to oczewkiwanie. Chyba na święta zostanę bez autaKierownik serwisu mówił, że ze względu na mały przebieg najlepszym wyjściem byłaby wymiana silnika na nowy.
Komentarz
-
-
U mnie też ubywało płynu (2,0tdi), dolałem cały zbiorniczek i jak jechałem na przegląd po 30000 to tez już było poniżej minimum.
Na próbie cisnieniowej wyszło im, ze jakiś trójnik przepuszcza.
Dolałem płynu i czekam, aż przyślą trójnik i z powrotem na serwis.
Trójnik dosłany, wizyta w serwisie 3,5 h (bednarek łódź).
Podobno trzeba było pół silnika rozebrać, żeby się do niego dostać.
Zobaczymy czy teraz nie będzie ubywać płynu.
Komentarz
-
-
Skoda odebrana. Serwis wymienił uszczelki pod głowicą do tego jeszcze przy kolektorze.
Mówią, że powinno być ok. Zobaczymy czas pokaże. Sprawa mojej oktawki jest ponoć bardzo interesująca dla Skody Polska ( poinformował mnie serwis ). Bo nie mieli jeszcze takiego przypadku w tym silniku. U mnie próby cisnieniowe wyszły ok. Nie wykazały żadnych nieszczelności. Pojeździmy zobaczymy mam nadzieję, że to już się nie powtórzy.
[ Dodano: Sob 28 Gru, 13 09:57 ]
Teraz po głowie chodzą mi ksenony. Po nowym roku serwis ma się odezwać i dać znać czy jest mozliwość zamiany lamp i całego oprzyrządowania i jaki jest tego koszt ze wszystkim.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Misiek 5822Bo nie mieli jeszcze takiego przypadku w tym silniku
Zamieszczone przez Misiek 5822Pojeździmy zobaczymy mam nadzieję, że to już się nie powtórzy.
Zamieszczone przez Misiek 5822Teraz po głowie chodzą mi ksenony. Po nowym roku serwis ma się odezwać i dać znać czy jest mozliwość zamiany lamp i całego oprzyrządowania i jaki jest tego koszt ze wszystkim.
ale z drugiej strony czemu nie zamówione razem z autem?
OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez witachuale z drugiej strony czemu nie zamówione razem z autem?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endryuMisiek 5822, Który serwis ogarniał temat naprawy
Informacje o postepach na bieżąco telefonicznie. Auto zastępcze też od razu bez żadnego problemu. W sumie na plus.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Misiek 5822Elcar we Wrocławiu. Z serwisu jestem zadowolony
Zamieszczone przez Misiek 5822Auto kupiłem we wrześniu bo nieoczekiwanie sprzedałem swój poprzedni samochód. Chciałem zamówić elegance z pakietem amazing+ z ksenonami ale czas oczekiwania na auto do produkcji wynosił od 3 do 4 miesięcy a ja auto potrzebowałem na już. W momencie wizyty w salonie akurat przyjechały na lorze octavie więc wziąłemnasi magicy od modów napewno by ogarneli sprawę
tymbardziej ze moze byc podobnie jak do tej pory, czyli lampy, czujniki, wiązki, kodowania. chyba ze jeszcze automat do zmiany swiatel to tu jeszcze potrzebny czujnik w szybie
OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
Komentarz